Aktuális

Dr. Kovács András a tanár, kánonjogász, publicista, a soproni Szent Orsolya Gimnázium igazgatója, a Szent György Lovagrend soproni priorja volt a vendége a Nicki Szent Anna Templomért Alapítványnak, szombaton este.

A fennállásának tízedik évfordulóját ünneplő szervezet az ünnepi év méltó lezárásaként tartott alapítványi estjén a Szent György lovagrendről, a lovagrendek létrejöttéről és jelenbéli tevékenységükről hallhatott érdekesés előadást az est közönsége. Nicken a tavaszi alapítványi estek a nagyböjti készülődésnek is már hagyományosan a részévé váltak. Az előadásból a jelenlévők megismerhették a lovaglovagrendek huszonegyedik századi szerepét, a kor kihívásainak való megfelelésüket. Az előadás végén a következő gondolatokat osztotta meg az Igazgató Úr a jelenlévőkkel:

„Károly Róbert szellemiségéhez mérve (is) tudjuk, hogy hazánkban a jó erkölcs az elmúlt időszakban vészesen romlásnak indult. Ugyanakkor az ősi erények között ma is megtalálható az igaz nemes jellem, mely nem halhat ki. Egy istentelen, értékeket magából kivető és lélekmérgező világban ismét létjogosultsága van a lovagi eszméknek. S mit tehet egy mai lovag? Esküjéhez híven kiáll a krisztusi igazság mellett, a szegények és elesettek védelmében. Egyedüli fokmérő a hit, a tisztesség és a becsület. Véleményét nem az érzelmekre alapozva, hanem a tények alapos megismerése után formálja, tudva azt, hogy az igazság nem lehet egyszerre két oldalon, viszont mindennek két oldala van. A vesztes felet nem legyőzöttnek tekinteni, nem megalázni még akkor sem, ha az visszaél a jóindulatával. Nemtelen eszközökre nem válaszol hasonló módon. A problémákat nem a szőnyeg alá söpri, hanem igyekszik megoldani. Nem szimpátiát, népszerűséget keres, hanem a rábízott feladatot a legjobb tudása szerint elvégzi."

E gondolatok összecsengnek a Szent György lovagrend jelmondatával, mely így hangzik: "Valósággal igaz vagyok e testvéri közösség iránt”

Eseménynaptár

Január 2021
V H K Sz Cs P Szo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Aktualitások

Dr. Kovács András a tanár, kánonjogász, publicista, a soproni Szent Orsolya Gimnázium igazgatója, a Szent György Lovagrend soproni priorja volt a vendége a Nicki Szent Anna Templomért Alapítványnak, szombaton este.

Bővebben...:

SZJA 1% felajánlás

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1 százalékának felajánlásával!

Alapítványunk adószáma: 18896792-1-18

Köszönjük felajánlását!

Bővebben...:

Partnereink