A Szent Anna Templom tető javítása

A helyi templom tetőzete, az utóbbi évszázadban a legszükségesebb lokális javításokon kívül egyéb felújításon nem esett át. A 2000-es évek elejére ismét aktuálissá vált a beavatkozás, mert sok hiányzó és törött tetőcserép több helyen beázást okozott. E hibákat a lehetőségekhez mérten ideiglenesen mindig orvosolták a helyiek, de olyan megoldásra volt szükség, mely hosszútávra megoldja e problémát. A helyi egyházközség és a hívek adományaiból, alapítványunk támogatásával valósult meg a tető héjazatának cseréje. A beruházás során új lécezés és cserépfedés került a jó állapotban lévő több mint kétszáz éves tetőszerkezetre. Esőcsatorna rendszer lett felszerelve, melynek hiányában addig a templom fala mellé folyt a csapadék víz ezáltal nedvesen tartva a falakt. Az csapadék víz a falaktól távolabbra lett elvezetve, ahol el szikkad. A felújítás a torony tetőzetét nem érintette, ezt későbbi projekt során kívánjuk felújítani.

Január 2021