Kemence felújítás

A plébánia egykori mosókonyhájában található kemence néhány évtizeddel ezelőtt még folyamatos, rendszeres használatban volt. Majd a „modernizáció” éveiben feledésbe merült. Szerencsére feledésbe merült, és nem elbontásra került. Ezért az adódó lehetőséget kihasználva, a felújítás után újra használható. A felújítás a kitakarítással kezdődött. A máladozó, elhasználódott részek eltávolítása után a tűztér és a kémény hiányzó darabjai pótlásra kerültek. A vakolás és az ajtók cseréjét követően a helyiség, ahol a kemence található és a szomszédos egykori gabonatároló szintén új vakolatot kapott. Felújítva, a kenyér elkészítéséhez szükséges eszközökkel díszítve hangulatos közösségi térré alakult.