Kőkeresztek és szobrok felújítása a településen

Része életünknek, nap, mint nap látjuk, elmegyünk mellette, rátekintünk, keresztet vetünk. Ma is akad, aki gondozza őket, koszorú, virág kerül rájuk. Ezek nem egyebek, mint az utak mellett felállított évszázados kőkeresztek. Nicken is van belőlük néhány, melyek a gondoskodó, múltját megbecsülő közösségnek köszönhetően ma is állnak, megújulva, gondozott környezetben. Az elmúlt években a falu lakói sorra felújíttatták, eredeti szépségükben helyre állíttatták a település ezen emlékhelyeit, melyek nem műemlékek, de helyi védelemre mindenképpen érdemesek, mert a település múltjának részét képezik, melyekhez számos történet kapcsolódik. A felújítások nagy részét alapítványunk koordinálta, anyagilag támogatta, de akadt olyan feszület is, melyet egy család újíttatott fel. Mindegyik más, mindegyik más-más időben készült, egy azonban közös bennük, hogy mindegyik a hála jeléül létesült. Elénk tárva az elődeink lelkületét, példát adva a mai kor embere számára.