Forráskút teremtésvédelmi táborozóhely

A plébánia közel egyhektáros kertjének hasznosítása a helyi igényekhez igazítva azt jövőbe mutató gondolatot vetette fel, hogy a kertként történő hasznosítás mellett más funkciót is elláthasson. Így született a gondolat egy olyan kert kialakítására, ahol a hagyományos falusi kert képe mellé egy fűszerkert, egy mozgásra, pihenésre, közösségi események lebonyolítására alkalmas terület is legyen kialakítva. A táborozó hely elsősorban nem a hagyományos értelemben vett táborhely, inkább egy-egy csoport néhány órás pihenését, ismeretszerzését tudja kiszolgálni. Azonban a fejlesztési terveink közt szerepel, olyan infrastruktúra kialakítása, mely alkalmassá teszi kisebb csoportok többnapos itt tartózkodására is. A zöldséges és gyümölcsös kert mellett helyet kapott egy fűszer kert és egy tűzrakó hely is. A kertnek elengedhetetlen részei a madarakról való gondoskodás elemei, a téli etetők, a mesterséges fészkelő helyek, odúk, melyek mind-mind megtalálhatóak itt.